splošni pogoji

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje, Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Z uporabo te spletne strani se obiskovalec (kupec) strinja s splošnimi pogoji poslovanja. Obiskovalec ki bo vnesel kakršnekoli podatke je dolžan vnašati samo točne in resnične podatke, informacije, gradiva, itd.. Netočne in neresnične podatke bomo obravnavali kot zlorabo, in jo predali ustrezni pravni službi. Podatke pridobljene preko spletnih obrazcev in pri naročanju, bomo uporabili le v namene poslovanja podjetja DUŠAN VIDMAR S.P.

Spletni katalog, artikli ter cenik

Spletni katalog vsebuje aktualno ponudbo iz našega prodajnega programa, z vsemi potrebnimi podatki. Cene v ceniku so v EUR in vsebujejo DDV. Cene veljajo na dan naročila blaga.

Komunikacija - e-obvestila

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • Jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • Pošiljatelj bo jasno razviden,
 • Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne.
 • Vidno predstavljen bo način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.
 

Dostava pošiljk  • Dostava preko dostavnih služb

  • Osebni prevzem

  • Dostava z naše strani

  • Blago dostavljamo iz zaloge. Dobavni rok je predvidoma  največ 1-3 delovne dni drugače obvestimo, razen za artikle, kateri so samo po predhodnem naročilu stranke in jih nimamo na zalogi. Predvideni dobavni rok za te artikle je označen pri artiklu samem oziroma vas obvestimo o ćasu dostave.


Registracija uporabnika
Za oddajo naročila je potrebna registracija uporabnika. Ob registraciji v sistem spletne trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.


Postopek registracije je enostaven in ga opravite tako, da kliknete na oražni napis "prijava" desno zgoraj.

1. USTVARITE RAČUN

- V PRAZNO POLJE VPIŠITE SVOJ email IN KLIKNITE NA "USTVARITE RAČUN" 

- ČE ŽELITE PREJEMATI OBVESTILA NAŠIH PARTNERJEV ALI SE PRIJAVITI NA E-NOVICE KLIKNITE V USTREZEN KVADRATEK.

- V PRAZNA POLJA VPIŠITE ZAHTEVANE PODATKE IN KLIKNITE NA "REGISTRIRAJ"

- REGISTRIRANI STE, LAHKO ZAČNETE Z NAKUPI

  • - ko ste v spletni trgovini prijavljeni, se desno zgoraj izpiše vaše ime ključavnica pa se obarva oranžno.


Če geslo že imate, potem se prijavite in lahko pričnete z nakupom. Če ste geslo pozabili, uporabite možnost Ste pozabili geslo?.


Način plačila


Po povzetju (plačilo z gotovino ob prevzemu blaga). Če se odločite za plačilo po povzetju, potem boste skupaj s paketom prejeli račun s položnico, ki jo boste poravnali poštnemu uslužbencu. Pri plačilu po povzetju vam Pošta Slovenije zaračuna vplačnino oz. stroške nakazila v višini 1% vrednosti odkupnine oz. najmanj 0,96€ (enako, kot če bi plačali položnico na pošti). Ta strošek ni zajet v vrednost naročila.


Predračun (plačilo po predračunu - nakazilo na TRR). Če se odločite za plačilo po predračunu, boste po elektronski pošti prejeli predračun (ta se ne kreira avtomatično, ampak vam ga posredujemo z zamikom). Ko bo ta v celoti poravnan, bomo v dogovorjenem roku poslali naročene artikle. Če bo predračun plačan delno, ostane blago do nadaljnjega v lasti podjetja Dušan Vidmar s.p.


NASVET: Pri plačilu po predračunu se izognete strošku vplačnine (1% od vrednosti odkupnine oz. najmanj 0,96€), ki ga zaračuna Pošta Slovenije, ko plačate odkupnino po povzetju.


 


DOSTAVA


 • Blago dostavljamo iz zaloge. Dobavni rok je predvidoma  največ 1-3 delovne dni drugače obvestimo, razen za artikle, kateri so samo po predhodnem naročilu stranke in jih nimamo na zalogi. Predvideni dobavni rok za te artikle je označen pri artiklu samem oziroma vas obvestimo o ćasu dostave.

Na celotno področje Republike Slovenije vam naročeno blago dostavi hitra dostava Pošte Slovenije, - cena paketa 5,00 € z DDV. Razliko v stroških plača prodajalec. Stroški dostave paketov za naročilo v vrednosti nad 70 € z DDV krije prodajalec. V vseh primerih plačila po povzetju kupec plača še strošek vplačnine za nakazilo odkupnine neposredno Pošti Slovenije. Pri plačilu po povzetju Pošta Slovenije za posredovanje plačila do vrednosti 96,00 € zaračunava 0,96 € vplačnine, nad 96,00 € pa 1% vrednosti od zneska posredovanega plačila. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

LASTNA DOSTAVA:  Izdelke, kupljene v spletni trgovini, Vam lahko  dostavimo tudi z lastnim dostavnim vozilom. Na področju Ljubljane z okolico je dostava brezplačna. Pri naročilu blaga večjih dimenzij in vrednosti je dostava na območju Slovenije brezplačna.  

 OSEBNI PREVZEM: Izdelke, kupljene v spletni trgovini, lahko prevzamete tudi osebno,  ko je  naročeno blago pripravljeno za prevzem, vas o tem obvestimo preko elektronske pošte. 
 
 TUJINA: STROŠKE POŠILJANJA ALI DOSTAVO IZVEN REPUBLIKE SLOVENIJE V CELOTI PORAVNA KUPEC.

Garancijski rok


VSI IZDELKI NAŠEGA PRODAJNEGA PROGRAMA MORAJO BITI VGRAJENI V URADNO REGISTRIRANI AVTOMEHANIčNI DELAVNICI.  • garancijski rok za izdelke je od 6 mesecev do 1 leta (odvisno od izdelka)

  • ob reklamaciji mora kupec obvezno predložiti račun trgovine, kjer je bilo  blago kupljeno, račun avtomehanične delavnice, kjer je bil rezervni del vgrajen in reklamacijski zapisnik


Reklamacije


Vsako reklamacijo bomo poskušali rešiti v korist potrošnika. Reklamacijo po predhodnem dogovoru naslovite na: DUŠAN VIDMAR S.P., TRATNIKOVA ULICA 20, 1000 LJUBLJANA. Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.  


 


 NAKUP:

1. V LEVI KOLONI IZBERITE USTREZNI ODDELEK ŽELJENEGA ARTIKLA (NPR. AKUMULATORJI, BRISALCI ...)

2. ČE IMA ODDELEK PODODDELKE (NPR ODDLEEK BRISALCI; PODODDELEK "METLICE CHAMPION", "METLICE DENSO"), LAHKO IZBERETE BLAGO OD ŽELENEGA PROIZVAJALCA 

3. ISKANJE PO ZNAMKI VOZILA: POD "Znamka" IZBERETE ZNAMKO VOZILA (NPR. AUDI)

4. POD "Model" IZBERETE MODEL VOZILA (NPR.; A6 (4F2, C6) (2004-2011))

5. POD "Motor" IZBERETE MOTOR VAŠEGA VOZILA (NPR.; 2.0 TDI (2004-2008) 103KW / 140KM)

6. V PRODAJNEM ASORTIMANU SE VAM PRIKAŽEJO ISKANI ARTIKLI, KI USTREZAJO VAŠEMU VOZILU. ČE ISKANEGA IZDELKA ZA VAŠE VOZILO NI V ASORTIMANU ALI NA ZALOGI (IZPIŠE SE "V tej kategoriji ni izdelkov") NAS KONTAKTIRAJTE PO E- POŠTI ALI TELEFONSKO IN BOMO ZA VAŠE VOZILO POISKALI USTREZEN ARTIKEL.

7. KLIKNITE NA IZBRANI IZDELEK, PREVERITE ČE VAM ODGOVORJA CENA ITD. TER "DODAJ V KOŠARICO" TER SLEDITE NAVODILOM.

8. KO ZAKLJUČITE NAKUP GRESTE NA KOŠARICO IN ODPRETE ZAVIHEK "KOŠARICA", KJER LAHKO ŠE ENKRAT PREVERITE VAŠ NAKUP ALI "NA BLAGAJNO" KJER GRESTE DIREKTNO NA BLAGAJNO IN ZAKLJUČITE NAKUP.

Po oddanem naročilu, na e-mail prejmete povzetek naročenih izdelkov. Poslano naročilo lahko kupec prekliče v roku ene ure po oddanem naročilu. Po preteku predpisanega časa preklic naročila ni možen. Vse nastale stroške po preteku veljavnega časa preklica krije naročnik blaga. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.


Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
S klikom na gumb "Potrdi naročilo" potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno-plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni. 

Kupoprodajna pogodba (naročilo) v slovenskem jeziku je shranjena na strežniku v elektronski obliki in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).

Kupoprodajna pogodba (naročilo) zavezuje spletno trgovino in kupca. V primeru, ko kupec odstopi od naročila/pogodbe, nosi po Zakonu o varstvu potrošnikov (6. odstavek, 43.č člen) vse neposredne stroške, ki nastanejo s pošiljanjem. V primeru, da kupec naroči izdelke v spletni trgovini in nato zavrne oz. ne sprejme pošiljke, nosi stroške poštnine v obe smeri. Ceno poštnine določa dostavna služba (Pošta Slovenije), točen znesek poštnine v eno smer pa je razviden tako na povzetku nakupa kot tudi na samem računu.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Zgodovina nakupov
V primeru, da želite vpogled v zgodovino nakupov, se prijavite v spletno trgovino in spodaj desno kliknite na "Moja naročila". 


Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga v 44 dneh
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pravico, da v 44 dneh vrne kupljeno blago brez navedbe razloga. O nameravanem vračilu mora kupec pisnoobvestiti ponudnika, najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga in sicer prekokontaktnega obrazca, blago pa vrniti v nadaljnih 30 dneh.

Blago morate vrniti v ustrezni embalaži, nepoškodovano in v nespremenjeni količini, izdelek pa ne sme imeti vidnih znakov uporabe. Obvezno priložite tudi originalni račun, kopijo osebne izkaznice ter podatke o vašem transakcijskem računu, na katerega želite vračilo kupnine. Naslov za vračilo blaga prodajalcu je DUŠAN VIDMAR S.P., TRATNIKOVA UL. 20., 1000 LJUBLJANA.. Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno embalažo oz. drugo ustrezno varno embalažo). Morebitne stroške vračila krije kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 30 dneh po prejetju obvestila o odstopu od pogodbe. V spletni trgovini pa omogočamo tudi zamenjavo izdelka.Vračilo poškodovanih pošiljk V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. Paket prineseš na najbližjo pošto v enakem stanju, kot si ga prejel (ne da bi karkoli dodal ali odstranil) ter izpolniš reklamacijski zapisnik.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo po telefonu ali preko e-mail